TegelJazz

TegelJazz är ett projekt med feministiska förtecken som verkar för att göra jazzscenen mer jämställd. Under hösten 2017 genomförde projektet en rad workshops samt två konserter på Tegelscenen med stöd från Musikverket.

Här ett litet smakprov ur barnkonserten

Och här ett litet smakprov ur konserten för vuxna

Boka bandet! mejla info@tegelscenen.se

TegelJazz vill vara:

– en växtplats för professionella musiker som identifierar sig som kvinnor och/eller transpersoner

– ett forum för nätverkande bland aktörer på musikfältet (musiker, producenter, kompositörer, m.fl.)

– ett rum där barn och unga inspireras till att börja spela instrument och får se en bredare representation av professionella musiker

 

P1010877repetitionsbild 2017

Aktiviteter i pilotprojektet 2017

TegelJazz konsert

Den 16 november på Tegelscenen i Hökarängen. Med stöd av Musikverket har projektet satt ihop ett program med musik och dans framfört av kvinnliga musiker och dansare.

  • Barnkonsert  kl 17.00. Ett lite kortare och barnanpassat program med låtar på svenska och dansuppvisningar.
  • Kvällskonsert kl 19.30

Medverkande:  Elinor Wärholm, Natalie Knutzen, Micaela Gustafsson, Susana Municio, Maria Dahlin, Terese Lien Evenstad, Anna Gréta Sigurðardóttir, Emma Granstam, Camilla Hellberg, Emelie DecaVita, Rebecka DecaVita och Moa Fischer Andersson

foto: Micaela Gustafsson

Jazz-workshop för kvinnor/transpersoner
Var: Tegelscenen, Söndagsvägen 9 i Hökarängen, Stockholm
Tid: Söndagen den 17 september, kl 14-17

Vi fick lära oss jazzens grunder, t ex:
– vanlig uppbyggnad av jazzlåtar
– instrumentens olika roller
– vanliga ackordsföljder
– olika komp variationer
– hur man arrangerar låtar
– introduktion till improvisation

Workshopen vände sig till dig som är aktiv musiker men vill veta mer om jazz och är intresserad av att börja spela jazz.
Workshopledare är Elinor Wärnholm, jazzsångerska och kompositör, Natalie Knutzén, musiker och producent, samt Susana Municio, musiker och dansare.

Artist Rehab-kurs för kvinnor

ARTIST REHAB är en workshop för dig som vill fördjupa kontakten till ditt musikaliska skapande i en avväpnande miljö genom andning, röst, självreflektion och gemenskap.

Kursen riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna och den ordnas på Tegelscenen i Stockholm i samarbete med projektet TegelJazz.

Under kursen får du tid, utrymme och verktyg för att fördjupa din kontakt med ditt musikaliska skapande. ARTIST REHAB bygger på att hjälpa dig återta delar av dig själv som legat i skymundan, återknyta till din lust att skapa och musicera och förnya ditt sätt att leva ut dina musikaliska lustar och ambitioner.

Kursen leds av Camilla Hellberg som är professionell skådespelare och röstlärare, andningspedagog samt singer/songwriter. Hon fungerar också sedan 10 år som mentor i hantering av intuition och intimitet. Camilla erbjuder konkreta verktyg för icke-linjära processer för grupper och individer. Hon är magister i skådespelarkonst och Associate Teacher of Fitzmaurice Voicework. www.camillahellberg.com

ARTIST REHAB skapades ursprungligen ur kursen Actress Rehab som rikatde sig till kvinnliga skådespelare som kände sig kvävda, hämmade och frustrerade över att verka i en värld förorenad av patriarkala strukturer och traditioner.

ARTIST REHAB är ett sätt möta verkligheten vi lever i som skapande icke-män, genom att ta tillbaka vår tro på oss själva och på det vi vill dela med och förmedla till världen.

Kursen erbjuds i samarbete med projektet TegelJazz med understöd av Musikverket.

TID
Den 8 oktober 2017