Foto: Bengt Alm

Recycling Big Band

Recycling Big Band skapades först som en 15 minuters miljöshow i samarbete med Hållbara Hökarängen, Stockholmshem under våren 2014. Miljöshowen spelade på olika platser i Hökarängen i samband med Hållbara Hökarängens miljökampanjsturné.

Föreställningen finns nu separat i en 30 minutersversion och kan anpassas både till en låg- och mellanstadiepublik eller en högstadie/vuxenversion.

Året är 2089. Recycling Big Band dyker upp på platsen för att hålla en hyllningskonsert i åminnelse av just 2014 – året då den stora miljörörelsen väcktes till liv just här. En miljörörelse som fick alla människor i området att plötsligt bestämma sig för att dra sitt strå till stacken och gemensamt börja bygga en ny hållbar stadsdel. Denna rörelse spred sig sedan över hela världen och kom att förändra jordens öde för alltid. Utan denna miljörörelse som startade i  hade världen sett mycket annorlunda ut idag.

Vi ändrar årtalen i föreställningen utifrån nutid.

Recycling Big Band har genom efterforskning hittat musik från det tidiga 2000-talet och varvar musikframträdandet med roliga anektdoter om hur det var förr och hur det blev som det blev.

Musiken är skriven av Micaela Gustafsson och framförs på skrotinstrument och återvunnet material.

Medverkande: Hanna Rosén, Mikael Lönnbjer och Micaela Gustafsson

fler bilder:

_BA15787

Foto: Bengt Alm

_BA14907 _BA14910

Foto: Bengt Alm

Foto: Bengt Alm

 

 

 

 

info om tidigare speltider och platser klicka på länken till affischen: Affisch miljöshow