Tidigare: Föreningen för kreatörer

Teater Tiddelipom är sprungen ur Föreningen för kreatörer och här nedan följer lite historia…

Föreningen för kreatörer bildades hösten 2010 av en samling brokiga konstnärer som tillsammans hyrde en lokal ”lilla lokalen” på Sjöskumsvägen 28 i Hökarängen. En stark gemensam nämnare i föreningen var att alla var trångbodda småbarnsförädrar i Söderort som behövde extra utrymme för att kunna utöva konstnärlig verksamhet, samt att i stort sett alla medlemmar riktade sin verksamhet till barn.

Föreningens medlemmar har under åren i den gemensamma lokalen bl a skrivit barnböcker,  producerat musik och teater och stockholmskartor för barn, klippt dokumentärfilm, sytt dockor och kläder och gjort glaskonst av barnteckningar.

Utöver medlemmarnas vanliga verksamhet i lokalen har föreningen arrangerat flera offentliga evenemang i Stadsdelen Farsta. Tre år i rad har föreningen stått som arragörer för Plaskdammsfestivalen i Fagerlidparken och varit med och arrangerat Hökarängens dag, t ex under 2012 deltog de med en Trehjulingsparad för barn på gågatan i centrum.

Föreningen har även initierat och bidragit till att producera barnteaterföreställningen PLASK! genom stöd från Stockholms Stads Kulturförvaltning i samarbete med Pantomimteatern. Föreställningen som spelades i Stockholms stads plaskdammar sommaren 2012-13 köptes bl. a. in av Parkteatern som en del av deras sommarprogram. Plask-projektet har sedan genom Pantomimteatern fått ett treårigt stöd från Arvsfonden till att producera 4 olika vattenföreställningar och till att omfatta hela landet.

Föreningen har tidigare samarbetet med:

IPA-barns rätt till lek, Movium SLU, Parkleken Fagerlid, Farsta Stadsdelsförvaltning, Hökarängen Bästa svängen, Hållbara Hökarängen, Levande Hökarängen, Hökarängens Stadsdelsråd, Föreningen Vardagsmat, Hyresgästföreningen Vävstolen, Folkodlarna i Skarpnäck, Pantomimteatern, Stockholms Stadsteater Parkteatern, Atrium Ljungberg, Kulturskolan i Farsta, Biblioteket i Farsta, Kulturhuset Fanfaren, Fritidgården Morris, Förskolor och skola fritid i Farsta, Konsthall C, Svenska kyrkan.

Vill du läsa vad föreningen numera sysslar med i Teater Tiddelipoms namn klicka på länken